FOTO: Čečenija dobila prvu žensku plažu

Izvor: Radio 021, 04.Avg.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Čečenija dobila prvu žensku plažu

Čečenske vlasti otvorile su svečano prvu plažu namenjenu ženama u tom pretežno muslimanskom regionu Rusije.

Korišćenje plaže, napravljene na periferiji glavnog grada ruske Republike Čečenije Groznog, u skladu sa islamskim propisima neće biti dozvoljeno muškarcima, za koje će plaža biti otvorena kasnije.

Kako je saopšteno na sajtu čelnika te ruske republike, Ramzana Kadirova, i čečenske vlade, na obali "Groznjenskog mora" u selu Aldi otvoren je ženski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekreativni centar "Laguna", u kojem se nalazi plaža samo za žene i dečake do 12 godina. Prema rečima predstavnice Centra Petimat Agajeve, kapacitet Centra je više od hiljadu osoba, a personal će se potpuno sastojati od osoba ženskog pola. Radi maksimalnog komfora, plaža je posuta pravim morskim peskom sa obala Kaspijskog mora i za žensku i mušku plažu dovezeno je više od pet hiljada kubnih metara peska.

Ženska plaža ograđena je ogradom visokom tri metra i nalazi se na kilometar od muške plaže. "Ovo je mesto za odmor žena i dece, nezavisno od njihove verske pripadnosti. Ako hoćete, ovo je carstvo žena na ograničenoj teritoriji", rekla je Agajeva.

Ženska i muška plaža predstavljaju prve objekte u okviru velikog sportsko-banjskog turističkog kompleksa u izgradnji "Groznjensko more". Predviđena je izgradnja nekoliko hotela, četiri restorana u stilizovanoj kuli od 12 spratova, plutajućeg restorana, grandiozne fontane i zabavnog centra "Akva".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.