Evo zašto JOŠ nije dobro da vaše dete prerano uđe u pubertet

Izvor: Telegraf.rs, 28.Nov.2014, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto JOŠ nije dobro da vaše dete prerano uđe u pubertet

Poslednjih nekoliko generacija i devojčice i dečaci sve brže sazrevaju i vrlo rano ulaze u pubertet. Međutim, ove hormonalne promene mogu da dovedu do ozbiljnih psiholoških problema

Deca koja rano uđu u pubertet imaju veće šanse za depresiju, objavili su američki naučnici Univerziteta Ilinois.

Ova pojava je uočena i kod devojčica i kod dečaka, piše stručni časopis “Development and Psychopathology”, koji navodi da je u četvorogodišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << istraživanju učestvovalo oko 160 dece.

Rani ulazak u pubertet je već ranije povezivan sa sukobima u porodici i među vršnjacima, što može da objasni nove rezultate.

Foto-ilustracija: Profimedia

Istraživači dodaju da je rani ulazak u pubertet kod devojčica bio povezan s pojavom depresije odmah na početku posmatranog perioda, dok je kod dečaka ova pojava bila izraženija tek krajem četvorogodišnjeg istraživanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.