Evo kako da probudite kreativnost

Izvor: Domino Magazin, 30.Jun.2015, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako da probudite kreativnost

I kakve veze dosada ima sa tim

Dosadno vam je? Odlično. To je potrebno da biste probudili kreativnost.

Kada vam je dosadno to znači da su mozgu potrebne nove ideje. Naučnici kažu da dosada zapravo pokreće kreativnost o da nije loša za vas. Naprotiv.

"Dosada ne poslu je uvek bila viđena kao nešto što treba eliminisati, ali sada kada znamo da dosada podstiće kreativnost takav stav bi trebalo promeniti“, kaže doktor Sandi Mann i dodaje da šefovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << koji zahtevaju konstantnu zauzetost nenamerno urušavaju kreativnost svog tima.

Psiholozi smataraju da pisci znaju da im dosada pomaže u kreativnosti, i kao dokaz daju citat komediografa Graham Linehan: "Ja kada pišem isključim Internet, nateram sebe da mi bude dosadno, jer je dosada suštinski deo pisanja.“

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.