Dvogodišnjakinja oborila državni rekord u streličarstvu

Izvor: B92, 27.Mar.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvogodišnjakinja oborila državni rekord u streličarstvu

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, jedna dvogodišnjakinja iz Indije je postavila novi državni rekord u streličarstvu.

Doli Šivani Čerukiri je od rođenja pripremana da bude šampion streličarstva nakon tragilčne smrti njenog starijeg brata i sestre.

Njen brat, međunarodni strelac i trener, poginuo je 2010. godine u saobraćajnoj nesreći, dok joj je sestra preminula 2004 godine.

Devet dana pre svog trećeg rođendana Doli je postala najmlađa Indijka koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je postigla 200 poena na razdaljini od preko pet i sedam metara rastojanja do mete.

To je rekord koji će teško biti nadmašen.

Otac ove devojčice, Čerukuri Satianaraiana, koji vodi akademiju streličarstva, izjavio je da, čim je saznao da mu je supruga trudna, znao je da će beba biti sjajan strelac.

"Pripreme su počele još dok je bila u majčinoj utrobi", dodao je gospodin Čerukuri.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Ima samo dve godine a već je rekorderka u streličarstvu

Izvor: Radio 021, 27.Mar.2015

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, jedna dvogodišnjakinja iz Indije je postavila novi državni rekord u streličarstvu...Doli Šivani Čerukiri je od rođenja pripremana da bude šampion streličarstva nakon tragične smrti njenog starijeg brata i sestre. Njen brat, međunarodni strelac i trener, poginuo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.