Dvanaestogodišnjak sam prevezao 1.300 kilometara

Izvor: B92, 24.Apr.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvanaestogodišnjak sam prevezao 1.300 kilometara

Policija je u Australiji uhapsila 12-godišnjeg dečaka koji je sam vozio više od 1.300 kilometara, u nameri da pređe sa kraja na kraj kontinenta, saopštila je sinoć australijska policija.

Dečak koji nema vozačku dozvolu, krenuo je od svog doma u Kendalu na istočnoj obali ka Pertu, na zapadu Australije kada ga je u subotu zaustavila saobraćajna policija na autoputu Barijer, blizu udaljenog rudarskog grada Brouken Hila.

Dečak je priveden, a po njega su u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došli roditelji koji su prethodno prijavili njegov nestanak. On je zaustavljen zbog toga što mu se branik vukao po putu, rekli su policajci i dodali da je dečak vozio porodični auto.

Policija nije objavila detalje o tome zbog čega je dečak želeo da se odveze u Pert, da li će biti podignuta optužnica protiv njega i da li je tokom svog putovanja sipao gorivo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.