Dramatičan video: Otac stolicom gađa sudiju dok izriče blagu kaznu ubici njegove kćerkice

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramatičan video: Otac stolicom gađa sudiju dok izriče blagu kaznu ubici njegove kćerkice

Otac dvogodišnje djevojčice koju je, zajedno sa dedom i babom sa kojima se nalazila na ulici, usmrtio vozač automobila kada je zbog prebrze vožnje sletio s puta, gađao je stolicom sudiju holandskog suda nezadovoljan zbog pretjerano blage kazne izrečene počinitelju.

Sudija suda u gradu Rormondu izrekla je vozaču kaznu od samo 120 dana društveno korisnog rada, ili 60 dana pritvora ukoliko ne završi rad, prenijeli su danas svjetski mediji.

Sletjevši s puta, osuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << muškarac, koji je u času nesreće vozio brzinom od oko 120 kilometara na sat u zoni u kojoj je dozvoljena brzina ograničena na 80 kilometara na čas, na licu mjesta je usmrtio djevojčicu, kao i njenog dedu i babu, stare 67 i 64 godine.

Sudija je, u obrazloženju presude, navela da osuđeniku sleduje kazna kakva se izriče u sličnim slučajevima.

Lokalni mediji, međutim, navode da je sudija takvu odluku donijela iako vozač nikada nije izrazio grižu savjesti i nikada se nije izvinio.

Video snimak na kojem se vidi kako ozlojeđeni otac baca stolicu i izlijeće iz sudnice objavljen je na Ju tjubu, nakon čega se na društvenim mrežama pojavilo mnoštvo kritika na račun izrečene kazne.

Prema navodima lokalnih medija, to pitanje je čak pokrenuto u holandskom parlamentu, a poslanik Joram van Klaveren je, navodno, oštro osudio kaznu kao "apsurdno nisku".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.