Djevojčica na putu ozdravljenja nakon susreta s papom

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djevojčica na putu ozdravljenja nakon susreta s papom

Djevojčica Džulija Bruzese (12), koja pohađa "Dajker Hajts" u Bruklinu, do kraja života će pamtiti prošlonedjeljnu posjetu pape Franje Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, ona je uvjerena da se nakon susreta s papom desilo čudo i da je ona sada na putu ozdravljenja.

Džulija već nekoliko mjeseci pati od nepoznate bolesti. Prvo je u maju izgubila osjećaj u nogama, da bi već u junu završila u invalidskim kolicima.

Uprkos teškom stanju u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se nalazi, Bruzeseova je smogla snage i otišla da vidi papu na njujorški aerodrom, piše Daily Mail.

Naime, doktori već mjesecima ne mogu odrediti tačnu dijagnozu i samim tim ne mogu početi s liječenjem. Prva dijagnoza je bila paraliza izazvana lajmskom bolešću, ali kako dijagnoza nije potvrđena, doktori je nisu mogli ni liječiti.

Ipak, Bruzeseova je bila uvjerena da će se tokom susreta s papom desiti čudo.

Sve do pojave paralize, ona je bila aktivna tinejdžerka, koja je igrala softbol i fudbal te pjevala u školskom horu. Međutim, bolest ju je pogodila sasvim iznenada. Tokom susreta s papom ona je u suzama poljubila njegov prsten, a on joj je dodirnuo čelo i blagoslovio je.

"To je značilo da će se desiti čudo, da ću ja opet prohodati", rekla je Bruzeseova i dodala: "Znam da ću opet prohodati zbog njega."

Svega pet dana nakon čudotvornog susreta s papom, Bruzeseova je dobila dobre vijesti od doktora.

"Kada sam otišla na pregled, doktori su mi rekli da su primijetili prve znakove aktivnosti lajmske bolesti u mojoj krvi, tako da vjerujem da je riječ o čudu", kaže ona.

Dodaje da joj je vjera dosta pomogla tokom proteklih mjeseci.

"Ako vjerujete dovoljno jako i molite se, onda se svašta može desiti. Ja vjerujem da je moje čudo upravo započelo", kaže Džulija kroz suze.

Inače, čim su saznali za njenu bolest, njeni školski drugovi su počeli da apeluju za pomoć Džuliji, a njihovi apeli su došli do specijaliste, koji je odlučio da će je besplatno liječiti. Ova hrabra djevojčica kaže da ju je ovo iskustvo naučilo da bude mudrija, te da shvati koliko je život zapravo vrijedan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.