Tuži roditelje jer su joj zbog religije zabranili da se leči

Izvor: B92, 23.Apr.2016, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuži roditelje jer su joj zbog religije zabranili da se leči

Maraja Volton iz Ajdahoa u SAD odrasla je boreći se za dah. Sada, sa 20 godina, očekuju je transplantacija srca i pluća, delom zbog zdravstvenog problema na koji je moglo odavno da se utiče – da su roditelji želeli da je odvedu kod lekara.

Njeni roditelji odbili su da potraže lekarsku pomoć jer su verovali da Maraja može da bude izlečena kroz molitvu.

Međutim, ova mlada dama smatra da je došlo vreme da preuzmu odgovornost za to što ju je njihova odluka zamalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koštala života.

“Vreme je da pokrenem tužbu”, rekla je.

Volton takođe želi da država donese zakon prema kojem bi zdravstvene ustanove morale da pruže pomoć svoj deci čiji su životi ugroženi, bez obzira na odluku njihovih roditelja.

Ali, nadležni strahuju da bi na taj način bila ugrožena osnovna ljudska prava građana, piše portal today.com.

“Znate, reč je o Prvom amandmanu, koji garantuje slobodu religije”, izjavio je senator Li Hajder.

Prema trenutnim zakonima, roditelji neće biti krivično gonjeni ako njihovo dete umre od izlečive bolesti.

Marajina majka izjavila je za NBC da je samo želela da pronađe prirodni lek za svoju ćerku. Ona takođe tvrdi da nije shvatala koliko je zdravstveno stanje njene ćerke ozbiljno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tuži roditelje jer su joj zbog religije zabranili da se leči

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2016

Maraja Volton iz Ajdahoa u SAD odrasla je boreći se za dah. Sada, sa 20 godina, očekuju je transplantacija srca i pluća, delom zbog zdravstvenog problema na koji je moglo odavno da se utiče – da su roditelji želeli da je odvedu kod lekara...Njeni roditelji odbili su da potraže lekarsku pomoć...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.