Da li ste imali seks dok ste spavali?

Izvor: Radio 021, 20.Dec.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste imali seks dok ste spavali?

Naučnici otkrivaju da je jedan od desetorice muškaraca "noćna ptica" odnosno da je 11 procenta muškaraca imalo seks u toku sna (ili su bar pokušali).

Seks spavači mogu da masturbiraju, miluju se, pa čak i da pružaju oralni seks ili imaju celokupan seksualni odnos dok spavaju odnosno dok su potpuno nesvesni. Za svoje noćne aktivnosti saznaju narednog jutra od svojih devojaka ili žena ili pak sami otkriju.

Sigurno se pitate kako je moguće da imate seksualni odnos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u snu, kada ste nesvesni? Posmatrajte to kao vid mesečarenja. Kada vaš mozak prelazi iz jednog stanja u drugo, u fazu sna, ponekad neuroni mogu da podbace, a slučajna greška uključuje deo mozga dok odmarate i onda ste u stanju da imate odnos ili da se mazite i masturbirate.

Seks u snu može da se dogodi svakome. Naučnici otkrivaju da je i 4 procenta ženske populacije doživelo ovo iskustvo. Sekssomnija je često podstaknuta dolaskom u kontakt sa partnerom u krevetu, dok spavate. Takođe, stres, umor, loš san i lekovi mogu da doprinesu da iskusite seks u toku sna. Seksi igrice u snu nemaju nikakve veze sa nestašnim i vlažnim snovima, kao ni sa nezadovoljstvom seksualnim životom na javi.

Za parove u dugim vezama, seks u toku spavanja može da bude zabavno i bezopasno iskustvo, ali može i da izazove probleme budući da niste svesni i nemate kontrolu, pa vaša devojka može da pomisli da imate neke seks frustracije ili da fantazirate o drugoj ženi.

Dr Cramer Bornemann kaže da se seks spavanje ne dijagnostikuje kao poremećaj ukoliko ne izaziva probleme. Ukoliko ste zabrinuti i često vas dešava seks u snu, posetite doktora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.