Da li je Isus Hristos ovako izgledao u detinjstvu? (FOTO)

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Isus Hristos ovako izgledao u detinjstvu? (FOTO)

Italijanski detektivi tvrde da su otkrili kako je Isus Hristos izgledao kao dete i to na osnovu kompjuterske forenzike i jedne od najčuvenijih hrišćanskih svetinja.

Koristeći Pokrov iz Torina, tkaninu kojom je navodno pokriven isus nakon smrti, policijski istražitelji generisali su sliku od negativa lika s pokrova.

Oni su zatim obrnuli proces starenja, kako bi stvorili sliku mladog Isusa. Istom tehnikom policija pronalazi prestupnike na osnovu starih fotografija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Slika je napravljena u čast izlaganja pokrova u Torinskoj katedrali.

Iako je program prilično pouzdan, teško je oceniti da li je Isus zaista tako izgledao u detinjstvu iz prostog razloga što ni autentičnost pokrova iz Torina nije dokazana.

Naučnici su ranije utvrdili da je tkanina zapravo napravljena nekoliko stotina godina posle Isusove smrti, ali vernici smatraju da su za analizu uzimali delove tkanine koji su naknadno našivani na original.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.