Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNS: Prava Srba u FBiH nisu zaštićena

BANJALUKA - Demokratski narodni savez /DNS/ smatra da prava Srba kao konstitutivnog naroda u FBiH nisu zaštićena i zato je kao jedan od svojih najvažnijih programskih ciljeva postavio pitanje ostvarivanja njihovog položaja, materijalnih i drugih prava i učešća u političkom životu.

Iz ove stranke ističu da se ne mogu dosljedno ostvariti prava Srba, kao ni Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj ukoliko na odgovarajući način nisu ostvarena prava Srba u Federaciji BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"S ciljem realizacije ovih opredjeljenja, DNS ima poslaničke liste na predstojećim izborima u Unsko-sanskom, Livanjskom i Srednjo-bosanskom kantonu, ali nastavlja aktivno da učestvuje i na nivou FBiH, kao i u drugim kantonima", saopšteno je iz DNS-a.

U saopštenju se dodaje da je najbolji način zaštite pripadnika srpskog naroda u FBiH, kao i svih drugih zajednica koje su brojčano inferiorne, aktivno učešće u političkim kretanjima i djelovanje u institucijama sistema.

U nastojanju da ostvari svoje ciljeve, DNS u sredinama u kojima nema prijavljene liste sarađuje sa strankama sličnih programskih ciljeva iz Republike Srpske, ali i FBiH.

Iz DNS-a napominju da su programska opredjeljenja ove stranke zaštita pripadnika svih naroda i nacionalnih manjina u skladu sa Ustavom i u institucijama političkog sistema.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.