Brižit Bardo traži kaznu za lovca koji je ubio lava Sesila

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brižit Bardo traži kaznu za lovca koji je ubio lava Sesila

Legendarna francuska glumica koja se posvetila borbi za zaštitu životinja, Brižit Bardo, zatražila je "primerenu kaznu" za američkog lovca koji je ubio lava po imenu Sesil, zaštićenu vrstu lava u velikom rezervatu u Zimbabveu.

"Nadam se da će SAD ispuniti zahtev Zimbabvea i uzručiti lovca kako bi taj kriminalac zajedno sa saučenisnicima dobio zasluženu kaznu", izjavila je glumica osuđujući "bogate ljudi koji troše sumanuti novac na lov na životinje". Brižit Bardo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << seks-bomba francuske kinematografije 1960-ih godina, povukla se na vrhuncu karijere i potom posvetila borbi za zaštitu životinja.

Arnold Švarceneger je takođe osudio ovakav postupak i na svoj Instagram profil postavio sliku koja pokazuje šta su pravi trofeji.

Valter Palmer, bogati stomatolog iz američke savezne države Minesota i veliki ljubitelj lova koji prikuplja lovačke trofeje, ubio je lava Sesila, maskotu rezerve Hvange početkom jula u Zimbabveu. Vlasti Zimbabvea su posle isipitavanja dve osobe umešane u tu aferu, zvanično zatražile izručenje Palmera.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.