Bolesnom dečaku ispunjena najveća želja - proveo dan kao đubretar

Izvor: B92, 27.Jul.2016, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolesnom dečaku ispunjena najveća želja - proveo dan kao đubretar

Jednom teško obolelom američkom šestogodišnjaku se ostvario san - jedan celi dan proveo je kao đubretar.

U neonski blještavom zeleno-žutom prsluku kakav nose komunalni radnici i s kapom posebno napravljenom za njega, Itan Den se ukrcao u kamion za odnošenje smeća i bio na čitavoj ruti kroz grad gde su ga duž ulica pozdravile stotine ljudi koji su znali da će mu biti ispunjena želja.

Sem Turman, vozač kamiona, rekao je da se "ni špahtlom" ne bi mogao skinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osmeh s Itanovog lica.

"Izgledao je kao da otvara prvi poklon u božično jutro", rekao je on. Kada je kamion stao kod jedne grupe kontejnera, prolaznik je pitao Itana šta mu se najviše sviđa, a dečak je odgovorio "Odnošenje smeća!".

Posle smene s komunalcima, Itan je dan završio na zabavi kod Skupštine Kalifornije gde su ga pozdravile stotine ljudi. Itanu koji boluje od cistične fibroze - neizlečivog genetskog poremećaja pluća i drugih organa, želju je ostvaila Fondacija "Poželi želju" (Make-A-Wish Foundation).

Itan spava na jastuku na kojem je odštampana slika kamiona za smeće, igra se modelima istih takvih kamiona, čak je i lajt-motiv njegovog šestog rođendana bio - kamion za odnošenje smeća.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.