Boja kose može vam obrisati 10 godina, a evo i kako

Izvor: Telegraf.rs, 30.Sep.2016, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boja kose može vam obrisati 10 godina, a evo i kako

Kad dođe u zrele godine, svaka žena poželi da vrati vreme unazad. Čarobni štapić ne postoji, ali mala kozmetička pomagala mogu učiniti čudo. Kao i za lice, i za kosu je najvažnija dobra, neagresivna nega, ali prava frizura i boja kose sigurno će zabašuriti deset godina u vašoj krštenici.

Zrela kosa dobija sede, suvlja je i tanja, a vlasi koje još nisu osedele obično su tamnije. Takva kosa ne samo da odaje vaše godine već s njom izgedate mnogo starije. Ali zato postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << farbe i mali koloristički trikovi.

Nakon četrdesete trebalo bi da se pridržavate umerenosti u svemu, pa tako i kada je reč o frizuri i boji kose.

Što se tiče frizure, izbegavajte stroge forme – zategnute punđe, savršene lokne i da je svaka dlaka na svom mestu jer sve te tzv. složene frizure dodaju godine.

Foto: Tanjug/AP/Invision

A kada govorimo o farbanju, najčešća greška je zabluda da će vas farbanje u plavo podmladiti.

Pravilo jeste da što ste stariji kosa treba da je svetlija, ali to ne znači da kosa treba da bude jednobojna, niti da odjednom sve žene postanu plavuše.

Previše svetle boje ne pokrivaju dobro sede, pa će kosa biti prošarano seda, pritom su svetle boje uglavnom agresivne, a zrela kosa ne može da izdrži takav tretman, propada i izgleda oštećeno. Takva vas podmladiti neće.

Izvucite pramenove! Oni ne moraju da se vide, dovoljan je samo efekat kao da vam je sunce u kosi. Osenčite kosu, iznijansirajte je. Farbajte se samo nekoliko tonova svetlije od tona vaše prirodne boje kose.

Foto: AP/Tanjug

Boja kose je pri korenu uvek tamnija nego na krajevima – pa je važno da vam uz glavu nijansa boje, koju god da izaberete, bude tamnija. Previše svetli tonovi i previše tamni tonovi napraviće veliki kontrast u odnosu na ten i istaći sve nedostatke lica, pa možete izgledati veštački.

Cilj je da kosa dobije punoću tona i sjaj, bez sedih, da izgleda prirodano i u skladu s tenom, a takva da vam osveži i lice i celokupnu pojavu – da vas kompletno podmladi.

Foto: Profimedia

Naravno, poželjno je da se rukovodite i bojom svog tena. Ukoliko ste veoma bledi – za vas je toplija tamnoplava nijansa, poput boje meda ili najsvetlija nijanse braon. Ako vam je ten umereno svetle nijanse, onda su dozvoljene i svetlije plave nijanse, ali i crvenkasti ili riđi tonovi.

Dame sa tamnjim tenom neće pogrešiti sa bilo kojom nijansom kestena, raznim nijansama braon, pa čak nekom svetlom tamnosmeđom.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Savet frizera: Kako podmladiti kosu bojom

Izvor: Press, 30.Sep.2016

Za kosu u zrelim godinama je karakteristična pre svega pojava sedih vlasi; ovakva kosa je suvlja, tanja a neretko su vlasi koje nisu sede tamnije nego ranije. Ovakva kosa ne samo da vam odaje godine nego sa njom izgedate mnogo stariji i čini vam nepravdu. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.