Bila je jedna od naših najboljih glumica, a evo kako danas izgleda i šta radi

Izvor: B92, 11.Feb.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bila je jedna od naših najboljih glumica, a evo kako danas izgleda i šta radi

Ona je bila jedna od najboljih glumica naše kinematografije.

Mirjana Joković se 1997. godine preselila u Ameriku a iza sebe je u Jugoslaviji i Srbiji ostavila čitavo bogatstvo sjajno odigranih uloga. Samo neke od njih su Mala iz istoimene predstave, ali i kao glavnu junakinju "Podzemlja", "Stršljena", serije "Vratiće se rode"...

Kada se odselila u Ameriku glumila je u razlitičim pozorištima, kao i u filmovima "Bolji način da se umre“, "Sobarica i senator" sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dženifer Lopez, "At Middleton".

Mirjana trenutno radi kao reditelj performansa u glumi, a ujedno je i nastavnik glume na Kalifornijskom Institutu za umetnosti, u blizini Los Anđelesa.

Prošle godine je na TED konferenciji govorila o suštini glume.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.