BLED: Rajska harmonija pod vrhovima Alpa prekrivenim snegom

Izvor: Telegraf.rs, 27.Okt.2016, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLED: Rajska harmonija pod vrhovima Alpa prekrivenim snegom

Bledu, njegovoj bajkovitoj prirodi i neizmernoj energiji, oduvek je pripisivana čudesna lekovita snaga. Još su pagani na bledskom ostrvu izgradili svetilište boginji života i plodnosti, a bledska tradicija prirodnog lečenja počela je sa Arnoldom Riklijem koji je u 19. veku tu osnovao svoje poznato lečilište koje se zasniva na bogatstvu prirode bledskog pejzaža: njegovom čistom, okrepljujućem alpskom vazduhu, blagotvornoj termalnoj vodi i brojnim sunčanim danima u godini.

Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Promo

Romantične šetnje ili vožnja kočijom oko jezera, plovidba tradicionalnim pletnom do idilične crkvice na ostrvu i zvonjenje zvoncem želja, poseta monumentalnoj tvrđavi, najstarijoj očuvanoj tvrđavi u Sloveniji, blizina skijališta, planinske staze, biciklističke ture, golf, wellness uživanje i kulinarski doživljaji - to su samo neke bledske atrakcije. Ko ih doživi, zauvek za njima čezne.

Sava Hoteli Bled nude najbolji smeštaj, koji ima turistički biser Bled. Jedan od bisera su mreže Alpine Pearls, koje spajaju mesta za odmor sa predivnim doživljajima u netaknutoj prirodi, odličnom kuhinjom i ljubaznošću prema okruženju.

Besplatan smeštaj i ski-pas za dvoje dece

Pored udobnog hotelskog smeštaja na Bledu, skijaški paketi nude SKI-PAS čija je cena povoljna (Straža, Vogel, Krvavec i Kranjska Gora) uz uključeni prevoz na skijališta, opuštanje u Wellnessu Živa, vrhunsku kuhinju i šarolike prateće događaje na Bledu. Proverite i privlačne porodične bonuse na ovom linku. 

Foto: Promo

Wellness centar Živa, gde ćete se ispuniti životom

Prijatan ambijent sela u Wellness centru Živa u Hotelu Golf smiruje i priprema za uživanje brzo između kozmetičkih tretmana ili opuštanje između masaža.

Preporučuje se alpska masaža sa vrhovima planinskog bora, koja je osvežavajuća i istovremeno blaga toliko da ste posle nje opušteni i istovremeno puni energije. U wellness centru Živa brinu i o trudnicama ali i sportistima, o sveže zaljubljenim parovima i seniorima.

Foto: Promo

Uđite u svet opuštanja i sauna 

Naročito prijatna je poseta svetu sauna, gde se nekoliko puta dnevno odvijaju programi u saunama sa eteričnim uljima, soli, pilinzima ili maskama za telo. Posle finskih sauna različitog intenziteta, zaista prija odmor na grejanim kamenim stolovima, a izuzetni doživljaj je i poseta ekskluzivnoj sauni na otvorenom.

Kupanje u bazenima sa najlepšim pogledom

Iz bazenskog dela Wellnessa Živa je predivan pogled na bledsku vedutu i izuzetan je doživljaj da zaplivate sve do ivice bazena, naslonite bradu na dlanove i zagledate se u bajkoviti pejzaž koji se otvara ispod vas.

Smireniji će uživati u masažnim bazenima na gornjem nivou, dok će se porodicama s decom dopasti spuštanje na toboganu i brčkanje u bazenu za najmlađe.

Foto: Promo

Samo jedna je prava, jedna jedina - originalna bledska krempita!

Nastala je u radionici poslastičarnice hotela Park 1953. godine.

Život svih ukusa će vas preplaviti kulinarskim doživljajima, karakterističnim za Gorenjsku, gde je kod kuće odličan med, najbolji sirevi, ukusno meso, a prvenstveno savršeno dobre poslastice.

Bledska krempita je recimo ovo: potpuna harmonija ukusa u obliku sedam slojeva pite od krhkog testa debljine sedam centimetara, krema od jaja i umućene slatke pavlake od svežeg mleka, a to je nešto što bi morao da isproba svako u životu - i to ne samo jednom!

Foto: Wikipedia/UkPaolo

ZIMSKI HIT – Gozdne vile (Šumske vile) i vrela kada u zavejanom pejzažu

U Campingu Bled, koji leži baš kraj Bledskog jezera i u podnožju planinskih vrhova, dodir sa alpskom prirodom stvarno je jedinstven.

Kamp je otvoren tokom svih godišnjih doba. Zaista romantični doživljaj zavejanog predela, kada sve svetluca u sitnim snežnim kristalićima.

Deo Campinga Bled je i Ekološko seoce, koje čini 12 glamping Gozdnih vila za dve osobe i četiri glamping porodične kuće za 4 osobe.

Glamping Gozdne vile *****

Gozdne vile vas obavijaju mirisom drveta i šume. Pružaju vam prijatan, udoban zaklon u srcu prirode, a tokom zime se greju. Iza kućice je skrivena vruća kada, koja se loži na drva. U pripadajućem sanitarnom objektu uređena su kupatila koja gosti mogu da iznajme individualno.

Foto: Promo

Savet za zimski provod na Bledu i u okolini

Bledsko klizalište s pogledom - i ukoliko jezero ne bude dovoljno zaleđeno za klizanje, klizaljke su zimi na Bledu dobrodošla oprema. Sve do kraja februara možete se zavrteti na ledenoj platformi na terasi Kavarne Park, gde pripremaju i priredbe na ledu za decu i odrasle.

Skijanje na snegu, bord i skijaške škole

Mogućnost iznajmljivanja opreme i kupovine višednevnih skijaških karata za skijališta u okruženju. U Kranjskoj gori i na Vogelu organizovana je i škola skijanja za odrasle i decu. Regulisan je autobuski prevoz.

Ski i snowboard safari

Uputite se na istraživanje skijališta u Sloveniji i Austriji sa iskusnim vodičem.

Foto: Promo

Skijaško trčanje (i škola skijaškog trčanja)

U okolini Bleda su brojne trkačke staze, a jedna od njih i Pokljuška, gde treniraju i šampioni svetskog kova. Škola trčanja na skijama je organizovana u Vogelu.

Pohod na krpljama

Uzbudljiv kontakt sa prirodom prilikom hoda na krpljama je moguće na Pokljuki, Karavankama ili u Tamarju.

(Telegraf.rs/PR)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.