Ako žena traži da je frizer ošiša i napravi ovakvu frizuru, život joj je u velikoj opasnosti! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Apr.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako žena traži da je frizer ošiša i napravi ovakvu frizuru, život joj je u velikoj opasnosti! (VIDEO)

Svaka duga žena u Srbiji je tokom života bila izložena nekom obliku nasilja. Fizičko nasilje iskusi 32% žena, a psihičko nasilje 48,7% njih.

Na internetu je osvanuo video koji, iako snimljen u Indiji, šalje poruku koja ne bi trebalo da se zanemari u bilo kojoj državi na svetu.

Na snimku se može videti devojka koja od frizerke traži da joj njenu lepu i dugu kosu skrati što više može. Na pitanje frizerke zašto toliko skraćuje kosu koja predstavlja ponos svake žene, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mlada žena odgovara:

- Skratite je što kraće, da više niko nikad ne može da je vuče i kida!

Video je napravljen kako bi podigao svest žena da ukoliko trpe porodično nasilje isto odmah prijave, jer postoje institucije koje im mogu pružiti zaštitu i osećaj da nisu same.

Žrtve u većini slučajeva ne znaju kome da se obrate za pomoć, a takođe se dešava zbog sramote ćute verujući da će nasilje jednom prestati. Međutim, kada jednom počne nasilje nikada ne prestaje. Žrtva može biti bilo koja žena bez obzira na godine, obrazovanje, materijalnu situaciju ili nacionalnost.

Prema istraživanjima Ženske sigurne kuće, do marta ove godine u Srbiji je ubijeno šest žena i jedno dete, a ovakva loša statistika se nastavlja, potvrdila je Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

Ona je nedavno za RTS dala intervju u kojem je napomenula da je za žene žrtve nasilja važno da imaju posao i da se osnažuju. Dodala je da je potrebno vreme kako bi počeo da se primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

- Treba uraditi obuku ljudi koji treba da ga primenjuju. Radiće se do 1. juna i tada stupa na snagu. Ima mnogo novina, a nadam se da će njegova primena biti adekvatna. Vrlo je bitna hitnost postupka jer su žene dugo čekale na bilo koju odluku, policije, tužilaštava. Sad bi to trebalo da se rešava po hitnom postupku i bitno je da se nasilnik iseli iz stana ili kuće bez obzira na vlasništvo - objasnila je ona.

Foto - ilustracija: Foter/Flickr/ARACELOTA

Mesta u Sigurnim kućama u Srbiji ima dovoljno za sve žene, ali kada ode od nasilnika, žena mora da se osnaži i da joj se da mogućnost da radi i bude samostalna, jer će se u suprotnom vratiti nasilniku.

Upravo zato je iz resornog ministarstva bilo napomena da će subvencionisati kompanije koje zapošljavaju žene žrtve nasilje, međutim kao i mnogim dobrim namerama, i ova je samo ostala na nivou ideje.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ovaj video će vas naterati da o nasilju NIKADA NE ĆUTITE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2017

Ove godine u Srbiji je ubijeno šest žena i jedno dete..Svaka duga žena u Srbiji je tokom života bila izložena nekom obliku nasilja. Fizičko nasilje iskusi 32% žena, a psihičko nasilje 48,7% njih...Na internetu je osvanuo video koji, iako snimljen u Indiji, šalje poruku koja ne bi trebalo da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.