Ako vas menstruacija iznenadi na letovanju, evo šta smete da radite, a šta ne

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jun.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako vas menstruacija iznenadi na letovanju, evo šta smete da radite, a šta ne

Žene uglavnom misle i na "one dane" kada planiraju letovanje. Međutim zbog promene klima može ranije doći do menstruacije.

Saveti kako da uživate na godišnjem odmoru, a da pri tom nemate problem za vreme i posle menstruacije.

Kupanje

U prvim danima možete se kupati, jer su tada krvarenja manja, kao i poslednjih dana menstruacije.

Koristite tampone i nemojte dugo biti u vodi. Tampon treba menjati posle svakog izlaska iz vode.

Kada su krvarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jača, trebalo bi da sačekate dan do dva. Izbegavajte bazena sa toplom vodom, jer to ubrzava cirkulaciju i može da pojača krvarenje.

Sunčanje

Trebalo bi izbegavati najtopliji deo dana, kao i kad niste u ciklusu. Rano jutri i kasno podne su periodi kada je sunčanje bezbedno.

Ukoliko su krvarenja obilnija strpite se dva dana. Sigurno postoje zanimljive stvari koje možete raditi ili videti dok se situacija ne sredi.

Foto: www.pixabay.com

Posle godišnjeg odmora

Ono što bi žene trebale da urade posle godišnjih odmora, povratka sa mora, reka i jezera jeste upotreba vaginaleta sa probiotikom.

Na taj način se vrši normalizacija vaginalne flore. Naravno predhodno se treba konsultovati sa ginekologom.

Promena klime, mokar kupaći i sedenje na javnim površinama, oskudno obučene, mogu da dovedu do pojave bakterija i gljivica.

Vaginaletama se ova neprijatnost uspešno rešava.

Tablete za odlaganje menstruacije

U određenim, istina retkim, situacijama se mogu preporučiti neke od metoda za odlaganje menstruacije. Ako koristite antibebi pilule, to je lakše izvodljivo.

Ako ne koristite oralnu kontracepciju, potrebno je više dana uzimati tablete kako bi se nadoknadili hormoni, kako ne bi došlo do krvarenja.

Temperatura vode

Kupanje u hladnoj vodi i veoma toploj nije preporučljivo, zbog cirkulacije, jer dovodi do obilnijeg krvarenja. Hladna voda može da prouzrokuje upali jajnika, prehladu kao i urinarne infekcije.

(Telegraf,rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.