Afro-Cuban All Stars u Beogradu

Izvor: Domino Magazin, 14.Apr.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afro-Cuban All Stars u Beogradu

Sava Centar 17. maja

Jedan od najuspešnijih kubanskih bendova na svetu, AFRO-CUBAN ALL STARS predvođen slavnim Juan de Marcosom, gostovaće u Sava centru, 17. maja.

Afro-Cuban All Stars je jedinstven muzički sastav koji promoviše kubansku muziku koja se proteže kroz sve generacije i sve muzičke stilove.

Pod “palicom” Juan De Marcos Gonzaleza, Afro-Cuban All Stars jedan je od najzasluženijih orkestra za širenje popularnosti afro-kubanske muzike po >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << svetu. Njihov album iz 1997. godine “A Toda Cuba Le Gusta” prvi je snimljen tokom legendarne Buena Vista Social Club sesije.

Bend sa muzičarima svih generacija neguje čitav spektar latino ritmova među kojima su mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira, danzon, abakua i bolero.

“Koristimo svo nasleđe kubanske muzike kako bismo stvorili zvuk budućnosti” – izjavio je Juan De Marcos Gonzalez o muzici koju stvaraju.

Tokom godina mnogi muzičari iz benda postali su međunarodne zvezde među kojima su brilijantni izvođači kao što su Ruben Gonzales, Ibrahim Ferrer, Guillermo Rubalcava, Amadito Valdes and Manuel “The Guajiro” Mirabal.

Tokom više od dve decenije uspešne karijere, Afro-Cuban All Stars može se pohvaliti sa više Grammy nominacija, nekoliko dokumentarnih i igranih filmova koji su snimani o njima i u kojima su i sami učestvovali čime definitivno nose titulu najpoznatijeg i najuspešnijeg kubanskog orkestra uz Los Van Van i Irakere.

Ulaznice po cenama od 1900, 2200 i 2500 dinara mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Sava centra, Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Juan de Marcos i Afro-Cuban All Stars 17. maja u Sava Centru

Izvor: NC magazin, 14.Apr.2014

.Poznati kubanski sastav, Afro-Cuban All Stars, gostovaće u Beogradu, predvođen slavnim Juan de Marcos-om. Koncert će se održati u Sava Centru, 17. maja. Afro-Cuban All Stars je jedinstven muzički sastav koji promoviše kubansku muziku koja se proteže kroz sve generacije i sve muzičke stilove..Opširnije..

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.