Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 frizerskih trikova za prelijepu kosu

Dobra frizura ističe oči, posvjetljuje kožu i pomlađuje, a s njom se osjećamo samopouzdanije i bolje. Poznati svjetski frizeri otkrili su sedam trikova s kojim ćete uvijek biti zadovoljni svojom frizurom

1. Nosite frizuru koja vam se sviđa

‘Šišajte se kada to želite, a ne zato što mislite da biste trebali. Ne znam ko je proširio onaj mit da bi se žene u određenoj dobi trebale početi šišati na kratko, ali to jednostavno nije istina. Nema ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << gore nego žena koja od prekrasne duge kose dođe na loše ošišanu kratku frizuru jer se nada da će izbrisati 10 godina s lica u samo sat vremena,’ otkriva frizer Li Staford.

2. Trik s kojim znate da imate savršenu boju

‘Kada imate savršenu boju kose za svoj tip kože, ljudi će primjećivati vaše oči, a ne boju kose. Nemojte na vlastitu ruku pokušavati samostalno obojiti kosu koja je četiri ili više nijansa svjetlija ili tamnija od vaše prirodne boje. Za takve eksperimente posjetite profesionalnog frizera,’ tvrdi Daniel Galvin.

3. Prilagodite boju kose godinama

'S godinama se mijenja boja naše kože, pa bi zato trebali prilagođavati i boju kose. Jednako je važno odabrati najbolju frizuru za sebe. Šiške će skinuti nekoliko godina s lica, kao i slojevito ošišani vrhovi. Ali imajte na umu da će i najbolja frizura izgledati loše ako je ne stilizujete pravim proizvodima za svoj tip kose,’ kaže frizerski stilist Trevor Sorbie.

4. Perite kosu na pravilan način

‘Ni najbolji proizvodi za stilizovanje neće vam pomoći ako kosu ne perete na pravilan način. Činite to kao i frizerskom salonu: šamponirajte vlasi dvaput, pa ih dobro isperite. I ne zaboravite koristiti šampon za vaš tip kose,’ savjetuje frizer Nikola Klark.

5. Prosušite kosu prije stavljanja regeneratora

'Prosušite kosu ručnikom nakon šamponiranja, a prije nego što nanesete regenerator. Višak vode u kosi spriječit će prodiranje regeneratora, pa vam kosa neće izgledati onako zdravo i sjajno,’ preporučuje frizer Čarls Vortington.

6. Nađite dobrog frizera usmenom preporukom

'Usmena preporuka je uvijek dobar način da dođete do profesionalca za kosu s kojim ćete biti zadovoljni. Ako primijetite ženu čija vam se kosa i frizura sviđa, pitajte je ko je šiša,’ kaže Endrju Kolindž.

7. Eksperimentišite u ljeto ili nakon odmora

'Ljetne praznike iskoristite u svoju korist. Ako želite svijetliju boju, obojite kosu nekoliko sedmica prije odlaska na more. Sunce će dodatno posvijetliti pramenove, a vi onda možete procijeniti sviđa li vas se nova boja. S druge strane, prefeirate li više tamnije nijanse, ili boju karamele, pričekajte da se vratite s odmora prije nego što odete do svog frizera, jer će je more i so isprati,’ zaključuje Nikola Klark.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.