6 načina da se uljepšate pomoću soli

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2014, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 načina da se uljepšate pomoću soli

So ne treba u velikim količinama unositi u organizam, ali zato vam za njegu kože itekako može pomoći.

Četvrtinu kašičice soli pomiješajte sa šoljom tople vode. U ovu mješavinu umočite komad vate i nanesite na problematični dio kože, gdje se pojavljuju akne.So će umanjiti crvenilo i eventualni otok.

Vjerovatno ste primijetili da od slane vode kosa postaje talasasta. Ako želite takav izgled, znate šta vam je činiti - u posudu pomiješajte morsku so i vodu i sipajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na kosu koju ste prethodno uobičajeno oprali. Ipak, ne bi trebalo da to baš često radite jer će so isušiti kosu, piše Mondo.

So pomaže u izbacivanju toksina nagomilanih ispod površinskih slojeva kože i na taj način je podmlađuju. Dovoljno je da s vremena na vrijeme napunite kadu vodom, sipate malo kupke i dodate šoljicu morske soli u toplu kupku.

Pomiješajte morsku so sa uljem ili tonikom za lice i nježnim, kružnim pokretima izmasirajte kožu lica. Nakon toga isperite lice i očistite na način na koji to inače radite. Ovaj piling pomoći će vam da uklonite mrtve ćelije i tako očistite kožu.

Piling za tijelo možete napraviti tako što ćete pomiješati maslinovo ulje sa malo morske soli, a po želji možete da dodate i nekoliko kapi aromatičnih ulja. Ova mješavina može da pomogne i kod ispucalih usana - lagano izmasirajte usne i tako uklonite mrtve ćelije, a zatim isperite i nanesite svom omiljeni balzam.

Pomiješajte morsku so sa toplom vodom i natopite komad vate ovom mješavinom. Držite natopljenu vatu nekoliko minuta na očima kako biste umanjili podočnjake.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.