40 godina sam glumila da sam muškarac kako bih preranila porodicu!

Izvor: NaDlanu.com, 29.Mar.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

40 godina sam glumila da sam muškarac kako bih preranila porodicu!

Egipćanka Sisa Abu Daoh (64) glumila je 40 godina da je muškarac kako bi mogla da radi i izdržava svoju porodicu.

Zbog te žrtve, sada, četiri decenije kasnije, ona je primila odlikovanje Uprave za socijalnu solidarnost Luksora.Daohova je ostala udovica kad je imala 21 godinu, a u to vreme je bila i trudna. Nakon što je rodila ćerku, nije mogla da je izdržava, a s obzirom na to da u Egiptu u to vreme žene nisu smele da rade, nije imala načina da prehrani dete. Zato je počela >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << da se oblači kao muškarac i veoma brzo se zaposlila kao nadničar.

- Radije biram da dižem teške materijale i čistim obuću nego da prosim na ulicama. Da bih se zaštitila od muškaraca, odlučila sam da postanem kao oni. A radila sam isključivo u drugim selima kako me niko ne bi prepoznao - ispričala je ona.

I sada, nakon što je otkrila svoju tajnu, Daohova nije prestala da čisti cipele na ulici za, kako kaže, pristojnu dnevnicu.

Nadlanu / izvor: kurir

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.