Normalizovan teretni saobraćaj preko Venca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalizovan teretni saobraćaj preko Venca

Saobraćaj za teretna motorna vozila na državnom putu I B reda broj 21, preko Iriškog venca je normalizovan saopštilo je JP "Putevi Srbije". Saobraćaj je ovog popodneva umerenog intenziteta, na važnijim magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj odvija se otežano i bez zastoja, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Apeluje se na učesnike u saobraćaju da koriste zimske gume i lance, poštuju ograničenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brzine i prilagode brzinu uslovima na putu.

Saobraćaj se odvija otežano 

Saobraćaj je ovog popodneva umerenog intenziteta, na važnijim magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj odvija se otežano i bez zastoja, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Putevi u nižim predelima su očišćeni u punoj svojoj širini, ali vozači moraju računati sa snegom kojeg ima mestimično između jednog i tri centimetrima, dok u planinskim predelima snega ima na kolovozu i preko pet santimetra.

Sneg i dalje pada u većini krajeva Srbije, a zbog niskih temperatura prisutna je poledica, a na pojedinim deonicama i led. Iz AMSS podsećaju vozače, da se već na temperaturi od minus sedmog podeljka smanjuje efekat, dejstva soli, pa bačena so na kolovoz, nema puno i pravo dejstvo na otapanje snega i leda na putu što otežava rad putara, ali, i u velikoj meri smanjuje bezbednu vožnju.

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, a slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije.

Svi prilazi ka Kopaoniku su prohodni, a preporučujemo prilaz sa zapadne strane iz pravca Jošaničke banje. Otežan saobraćaj očekuje vozače i na putevima na području Peštera, Sjenice i Ivanjice na kojima treba koristiti isključivo glavne magistralne i regionalne pravce.

Zbog obilnih snežnih padavina kojih je bilo prethodnih dana praćene vetrom i jakim mrazem sa temperaturama koje u pojedinim krajevima prelaze i 20 podeoka ispod nule, na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima i to uglavnom na putevima, II i III prioriteta u planinskim predelima Valjeva,Vranja, Niša, Kuršumlije, Leskovca, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kruševca, a ovoj kategoriji vozila zabranjeno je na prilazima Kopaoniku i Goču.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta, saopštava Auto moto savez Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.