Nigerija: Zapaljena zgrada suda u Kanu

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija: Zapaljena zgrada suda u Kanu

Stotine muslimana zapalili su juče zgradu suda u severnom nigerijskom gradu Kano, protestujući zbog odluke sudija da oslobode sveštenika optuženog da je vređao islamskog proroka Muhameda.

Masa je bacala zapaljene gume u zradu suda nakon čega je krenula ulicama grada, zahtevajući da se sveštenik Malam Abdul Nijas kazni.

Nijas je optužen da je rekao da je vođa sekte Tidžanijah, koji je odavno mrtav, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mnogo moćniji od proroka Muhameda.

Policija je uhapsila Nijasa kada su muslimani zapretili da će ga ubiti nakon navodne uvrede. On se pojavio pred šerijatskim sudom, ali je kasnije tajno oslobođen i sklonjen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.