Nemac gradi džinovski bicikl za svetski rekord

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemac gradi džinovski bicikl za svetski rekord

Koristeći ogromne traktorske gume i čelik sa otpada, jedan Nemac je napravio bicikl težak 940 kilograma da bi postigao svetski rekord.

Bicikl Franka Dozea je već prevazišao Ginisov svetski rekord najtežeg bicikla koji može i da se vozi. Za sada rekord drži težak 860 kilograma.

Doze planira da ove nedelje dogradi svoju konstrukciju da bi bila teška 1.200 kilograma.

Potom će pokušati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da njime u subotu prevali 200 metara, potrebnih za rekord.

"Želim četvorocifrenu težinu", rekao je 49-godišnjak iz Ščezvig-Holštajna, prenela je nemačka agencija DPA.

Doze gradi svoj bicikl od marta ove godine. Postavio je pneumatike prečnika 153 santimetra i navodno se pokazalo da ih je iznenađujuće lako voziti.

"To je senzacionalan bicikl", kaže njegova supruga Astrid.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

(FOTO) NAJVEĆI BICIKL NA SVETU: Ovom zverskom napravom Nemac juri svetski rekord

Izvor: Kurir, 30.Avg.2016

...Frank želi da obori svetski rekord, a da bi to postigao moraće da nadogradi svoj bicikl tako da teži 1200 kilograma i da se njime provoza 200 metara.."Želim četvorocifrenu težinu", rekao je 49-godišnjak iz Ščezvik-Holštajna lokalnim medijima..On je ovu konstrukciju započeo još u martu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.