Jeftine ili vrhunske gume - razlika je ogromna

Izvor: Autoportal.rs, 21.Dec.2014, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftine ili vrhunske gume - razlika je ogromna

Pred nama su dani kiše i snega, vlažnog kolovoza. Evo jedne demonstracije o tome koliko je velika razlika između performansi jeftinijih i vrhunskih pneumatika.

Ukoliko mislite da ste kupovinom novih guma sebi obezbedili sigurnost na putu ova demonstracija će vas naterati da o tome razmislite još jednom. Radi se o demonstraciji performansi guma koje su bile na akciji u supermarketu i onih koje kupujete u radnjama koje se bave isključivo prodajom pneumatika a koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << izradili vrhunski proizvođači.

Zanemarite činjenicu da će vam u ovom snimku biti savetovano da se odlučite za "Michelin" gume već se fokusirajte na rezultate test. Jedan od najčešćih uzoroka saobraćajnih nezgoda jeste slabo kočenje na mokrom kolovozu. Zato se u ovom testu proverava upravo to, sposobnost pneumatika da što bolje prijanjaju na podlogu kao što je mokar asfalt.

Za potrebe ovog test uloga vozača poverena je Benu Kolinsku koji je široj javnosti poznat kao "Stig" iz britanske automobilske emisije "TopGear". Na testu se ne pominju imena proizvođača jeftinih guma ali znajte da oni koriste drugačije hemijske sastave kod svojih pneumatika u odnosu na vrhunske brendove.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.