Gume povećavaju potrošnju

Izvor: AutoBlog, 13.Avg.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gume povećavaju potrošnju

Stručnjaci “Dajmlera” su utvrdili proverom na “mercedes-bencu 180” da široke sportske gume i felne, umesto standardnih, povećavaju potrošnju goriva za 15 odsto. Rezultati su mnoge iznenadili, jer je u osnovnoj benzinskoj verziji sa 156 KS potrošnja porasla za više od pola litra na 100 kilometara. Kako se navodi, reč je, ipak, o ekstremno sportskim felnama i gumama, kakve se serijski montiraju na model “C kupe AMG blek siris”, s motorom 6,2 V8, snage 517 KS. U realnim uslovima, povećanjem felni i širine gume za jednu ili dve dimenzije treba računati na rast potrošnje goriva za 0,2-0,3 litra na 100 kilometara. Potrošnja goriva se povećava iz tri razloga - prvo, zbog većeg otpora kotrljanja usled...
Pogledaj vesti o: Zimske gume,   Mercedes Benz

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Gume povećavaju potrošnju goriva

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2016, 09:44

Stručnjaci “Dajmlera” su utvrdili provjerom na “mercedes-bencu 180” da široke sportske gume i felne, umjesto standardnih, povećavaju potrošnju goriva za 15 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.