DRAMATIČAN SNIMAK POŽARA U ULCINJU: Vatra gutala sve pred sobom, crni dim se nadvio nad primorskim gradom (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2016, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČAN SNIMAK POŽARA U ULCINJU: Vatra gutala sve pred sobom, crni dim se nadvio nad primorskim gradom (VIDEO)

Vatrogasci su spasili preko 50 kuća koje je pretila da proguta vatrena stihija na brdu Bijela gora u Ulcinju, a lokalni mediji javili su da su uhapšene dve osobe zbog sumnje da su izazvali požar.

U pitanju su meštani romskog naselja u Bratici, za koje policija pretpostavlja da su palili gume.

Predsednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu za RTCG kaže da nema mesta za paniku.

Ipak, jak vetar otežava situaciju, pa su i vatrogasci i meštani i dalje u pripravnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << U požaru su izgorele dve barake, a većina porodica je evakuisana. Kuće na Bijeloj gori su, tvrdi Cungu, trenutno bezbedne.Kuće na Bijeloj gori su, tvrdi Cungu, trenutno bezbedne.

Ulcinjski vatrogasci kažu da situacija sada najviše zavisi od vetra.

- Uspeli smo da odbranimo više od 50 kuća. Teren je prilično nepristupačan za vozila, a duva jak zapadni vetar - kazali su iz Službe zaštite za RTCG i dodali da je sada potrebno sprečiti širenje požara u drugim pravcima, ka maslinjacima i gradskom jezgru. Vatrogascima iz Ulcinja pomažu kolege iz Bara, Budve, Podgorice, Cetinja, kao i privatne cisterne. Portal Ul-info ranije je javio da je bio aktivan i avion za gašenje požara.

Požar je izbio oko 12 sati. Nošen jakim vetrom brzo se proširio do kuća na brdu.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Uhapšeno dvoje zbog sumnje da su izazvali požar u Ulcinju

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2016

Vatrogasci su spasili preko 50 kuća na brdu Bijela gora u Ulcinju, kojima je pretio jak požar, a lokalni mediji su javili da su uhapšene dve osobe zbog sumnje da su izazvale požar...Predsednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu kaže da nema mesta za paniku. Ipak, jak vetar otežava situaciju, pa su i vatrogasci...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.