Čelsi inkasira 275.000.000 evra za pet godina: Sponzorski ugovor sa Japancima istorijski

Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi inkasira 275.000.000 evra za pet godina: Sponzorski ugovor sa Japancima istorijski

Para na paru ide, Jokohama na dresu Čelsija

Kao da im nije dosta bogatstvo rusko Romana Abramoviča, pa su se sada povezali i sa Japancima i to u velikom stilu. Kompanija za proizvodnju gume Jokohama novi je sponzor Čelsija. Ugovor je potpisan na pet godina a Plavci će godišnje inkasirati 55.000.000 evra! Ovu informaciju objavio je Bi-bi-si, a ona je potvrđena i na sajtu kluba. Ugovor je na sajtu nazvan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << „Najvećim sponzorskim ugovorom u istoriji kluba“.

Ogromno je zadovoljstvo da ugostimo Jokohamu kao novog sponzora kog ćemo nositi na dresu. Radujemo se saradnji i nadamo se da će ona biti uspešna“, rekao je Brus Brak.

Ovo takođe znači da dresovi sa Samsungom na prsima ide u istoriju. Ovaj ugovor je zaista ogroman, a sličan je sklopio i Mančester junajted sa Ševroletom. Trajanje ugovora je sedam godina, a Đavoli će godišnje inkasirati čak 50.000.000 funti.

Kada se na sve to doda sve veči prihod od TV prava, prodaje karata i suvenira, jedno je jasno - fudbal je ogroman biznis, velike su pare u igri.

(FOTO:Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ime ipak ne može da se kupi: Čelsi sklopio „posao veka“ sa Japancima, ali Đavoli ostaju neprikosnoveni!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2015

Plavci su dogovorili sponzorski ugovor sa japanskom kompanijom Jokohama koji će im doneti oko 55.000.000 evra svake sezone..Para se na paru lepi! Čelsi će u narednom periodu raspolagati još većim bogatstvom pošto su čelnici londonskog kluba sklopili ugovor sa japanskim proizvođačem guma za automobile...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.