Želite da budete uspešni u poslu? Onda ovu reč nemojte nikada izgovarati

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želite da budete uspešni u poslu? Onda ovu reč nemojte nikada izgovarati

Darlen Prajs, predsednica Well Saic Inc.-a, u svojoj knjizi o komunikaciji na poslu tvrdi da reči koje koristimo, ako ih ne odaberemo pažljivo, mogu itekako naštetiti našem kredibilitetu, odnosima s drugim osobama, ali i šansama za napredak na poslu.

"Reči su važne", kaže Prajs - "One su ključ uverljive komunikacije. Bez obzira na publiku ili temu o kojoj razgovarate. Vođa koristi jezik kako bi uticao na nečije mišljenje i ostvario određeni rezultat", objašnjava. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U razgovoru za “Business Insider” otkriva kako je jedina reč koju rođeni lideri i uspešni ljudi nikada ne koriste u poslovnom okruženju - pokušati.

Ako vas šef zamoli da nešto uradite, a vi mi odgovorite s "pokušaću", on verovatno neće biti oduševljen. Stoga, ako želite da budete uverljivi i pokažete da ste sposobni da dobro obavljate svoje obaveze, reč "pokušati" svakako izbegavajte.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.