Usporite starenje na veoma jednostavan način

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2016, 03:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usporite starenje na veoma jednostavan način

Studija objavljena u magazinu Cell otkrila je da je starenje usko povezano s radom metabolizma zbog čega je za naš izgled važno ono što jedemo.

Naučnici tvrde da je starenje određeno radom našeg metabolizma, odnosno procesa tokom kojeg telo pretvara ono što jedemo u energiju. Kako starimo, metabolizam se usporava zbog čega dolazi do prestanka delotvornog rada određenih funkcija u telu, a to može da unazadi naše zdravlje.

Iako starenje ne možemo da zaustavimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postoji način da se taj proces uspori. S obzirom da je metabolizam usko povezan s našom ishranom, upravo se u njoj krije ključ.

"Zapadnjački način života" je ono što naučnici identifikuju kao najvećeg ubrzivača starenja. Karakteriše ga ishrana bogata kalorijama s preteranom količinom masnoća i belančevina, ali ograničenom količinom zdrave hrane.

Na ubrzano starenje utiče i izloženost toksinima iz okoline, kao i "sedelački" i način života, pa su sve to stvari koje treba izbegavati ako želite da produžite svoj mladenački izgled kože.

3 osnovna pravila za poboljšanje zdravlja i produžavanje mladenačkog izgleda:

1. Pridržavanje mediteranskog načina ishrane

2. Ograničavanje kalorija prilikom konzumacije obroka

3. Redovno vežbanje

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.