Ukusno i zdravo: Rižoto od heljde

Izvor: B92, 05.Maj.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukusno i zdravo: Rižoto od heljde

Osnovni sastojci ovog jela su heljda, pečurke, ulje, šargarepa, grašak, mladi luk, šećerac, peršun, so, biber, korijander, kurkuma, origano, bosiljak.

Sastojci

2 kašike uljapo izboru

1 struk mladog luka

1 šargarepa

1 šaka graška

1 šaka kukuruza šećerca

4 pečurke po izboru

po ukusu: so i biber

100 g tostirane heljde

po prstohvat sledećih začina: muskatni oraščić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korijander, kurkuma, origano, bosiljak

1 šaka svežeg peršunovog lista Priprema

1. Heljdu preliti sa 3 dl vode, dodati prstohvat soli, bibera kao i sve ostale navedene začine u toj količini, pa kuvati 10-tak minuta na nižoj temperaturi u poklopljenoj šerpici. Nakon 10 minuta isključiti ringlu, a šerpicu ostaviti na ringli kako bi se sva tečnost upila.

2. Mladi luk sitno iseckati i propržiti par minuta na vrelom ulju, zatim dodati seckanu šargarepu, pečurke, kukuruz i grašak. Dinstati uz povremeno dodavanje vode, po potrebi, 10-tak minuta. Sjediniti povrće sa heljdom.

3. Uz ovaj rižoto možete dodati još neko bareno ili dinstano povrće po izboru. Prilikom služenja, posuti peršunovim listom.

Izvor: StvarUkusa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.