UOČITE IH NA VREME: 5 promena NA USNAMA koje ukazuju na ozbiljne zdravstvene probleme kod ŽENA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UOČITE IH NA VREME: 5 promena NA USNAMA koje ukazuju na ozbiljne zdravstvene probleme kod ŽENA

Ne zanemarujte.

Izgled naših usana može nagovestiti određene zdravstvene probleme. U nastavku proverite probleme s usnama na koje morate obratiti pažnju.

Zdrave usne su ružičaste, mekane i glatke. Kada se njihov izgled promeni, to je često znak zdravstvenih problema.

UMOR, SUVA KOŽA, ZATVOR: Ovo su sigurni znaci da vašem telu nedostaje VODE

Ako su vam usne ispucale to obično znači da ste bili izloženi vetru, suncu ili suvom vazduhu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te da prečesto oblizujete usne. Međutim, u većini slučajeva se ipak radi o dehidraciji. Izrazito suve i smežurane usne prvi su znak da vašem telu fali tečnosti, a problem ćete najlakše rešiti redovnim ispijanjem vode.

Uglovi usana takođe mogu popucati, ali ako tu pojavu prati i upala koja ne nestaje nakon dva-tri dana, verovatno je u pitanju gljivična infekcija. Posetite lekara koji će vam prepisati sredstvo za tretiranje gljivične infekcije. Izbegavajte bilo kakvu iritaciju ili oblizivanje tog područja usana.

Imate određene simptome, mislite da ste u PMS-u, a ustvari možda patite od OVE opasne bolesti!

Usne plave boje najčešće ukazuju na zdravstveni problem koji se naziva cijanoza. Iza tog izraza skriva se modrilo kože i sluznica koje nastaje zbog manjka kiseonika u krvi i tkivu.

Bledilo je uglavnom jedan od prvih znakova anemije. Ako su vaše usne bile normalne ružičaste boje i primećujete da s vremenom postaju sve bleđe, vreme je da posetite lekara i obavite analize krvi jer vam verovatno fali gvožđa.

JEDETE SVE, KILOGRAMI SPADAJU: Pogledajte zbog čega je JAPANSKA DIJETA hit u svetu

Ako ste doživeli neki udarac u području čeljusti ili ste npr. bili na težem dentalnom zahvatu, usne mogu biti otečene kao rezultat tog iskustva. Međutim, ako nije bilo udarca ili slične fizičke traume, a vaše usne su otečene, najverovatnije da je razlog za to alergijska reakcija. Bilo šta s čime ste došli u kontakt ili što ste konzumirali može uzrokovati alergijsku reakciju stoga je potrebno proveriti uzrok te pojave. Ako osim usana osećate i da vam je jezik otečen te vas grebe grlo, odmah potražite lekarsku pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.