U susret “Food Talku 2014″! Duška Jovanić: Sa svinjskih krmenadli prešla sam na suši

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Avg.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret “Food Talku 2014″! Duška Jovanić: Sa svinjskih krmenadli prešla sam na suši

Druga “Food Talk” konferencija održaće se 5. septembra, na Salašu 137, a tog dana hrana će „govoriti“ onako kako samo ona ume, a o njoj će govoriti ljudi koji je vole i umeju da u njoj uživaju. Neki od njih je do te mere poštuju, da su svoje profesionalne živote usmerili na njeno izučavanje.

Panel „Pogodi ko dolazi na večeru“ rezervisan je za Dušku Jovanić i njene goste. Budući da će na Salašu 137 ona postavljati pitanja, iskoristili smo priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << da mi njoj postavimo četiri pitanja o hrani:

Koje vam jelo pričinjava najveće zadovoljstvo?

Šta će mi život bez (integralne) italijanske paste, sa malo ukrčkanog padajz pelata, maslinovog ulja i bosiljka, mada je to čist pleonazam!? Doduše, u poslednje vreme tu funkciju najozbiljnije preuzima kinoa.

Koje gastro iskustvo nikad nećete zaboraviti?

Kasno popodne u japanskoj banji Atami. Zaljubljeni chef mi na dasku baca nešto što se mrda. Liči na biljku koja hoda. Moja razmažena nepca nisu mnogo razmišljala. Ni odolela, a i kako bih kad sam uvek spremna da probam sve sto se (ne) jede!

Koji su ukusi obeležili vaše detinjstvo?

Šnenokle moje bake. Tako savršene i otmene. Pun pleh pite sa višnjama moje mame. Ljuti domaći ajvar na vrućem hlebu, iz pekare koje više nema, umesto džema. Uh!

Kad biste vaše gastro navike saželi u nekoliko rečenica, kako bi izgledale?

Nisam više gastronomski korektna, jer sam sa nacionalnih svinjskih krmenadli, prešla na suši. Nije bilo lako. Duvan čvarke sam zadržala… u tragovima… tek da se spomenu. Sve ostalo se može naći na mom avanturističkom meniju.

Prošle godine o gastro-temama razgovarale su legende poput Olivera Mlakara, Steve Karapandže i Đorđe Balaševića (kako je bilo možete pogledati OVDE, a sve panele sa prve konferencije možete pregledati OVDE), vinari iz celog regiona, vlasnici restorana i mnogi drugi. Za ovu godinu spremljen je još zanimljiviji program.

Ovo su samo neki od naziva panela “Šunka vs Pršuta”, “Rakija majka”, “Pogodi ko nam dolazi na večeru: Gastro-bonton regiona”, “Žena u vinariji – katastrofa na polomolu? Ove dame dokazuju suprotno!”.

Nakon završenih panela gosti konferencije opustiće se uz koncert Zvonka Bogdana i vrhunska vina koja nose ime ovog maga panonske muzike.

Budući da je broj mesta za učesnike konferencije ograničen – svi zainteresovani treba što pre da prijave svoje učešće. Način prijave i detaljan program možete pogledati OVDE.

Autor: Life Content

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.