Trikovi za brzo opuštanje

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Dec.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trikovi za brzo opuštanje

Ukoliko u toku dana imate previše obvaveza i počeli ste da osećate posledice stresa, morate usporiti bar na 15 minuta i odmoriti. To će vam pomoći da vratite snagu i energiju.

Predstavljamo vam tehnike koje će vam pomoći u tome.

Opustite ramena

Stres, bes ili mnogo posla su uzroci zbog kojih automatski grčimo i podižemo ramena. U toj situaciji trebate ih svesno opustiti i spustiti u prirodan položaj. Smireno i duboko udahnite podižući ramena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << a zatim ih uz izdisaj spustite.

Opuštanje prstima

Za ovu tehniku vam je potrebno malo mira. Duboko dišite i prislonite jagodice prstiju jedne ruke na jagodice druge. Skoncentrišite se. Nakon nekoliko sekundi osetićete svoj puls. Opuštajte se tako pet minuta i primetićete da vam se puls normalizovao.

Smejanje

Možda vam nije do toga, ali smejte se. Nakon nekoliko minuta iz grimase osmeha, pojaviće se pravi osmeh i osetićete se bolje. Promenom muskulature lica uticaćete na ispuštanje hormona sreće u telo.

Sanjarenje

Ponekad kada smo pod stresom zaboravimo na bitne stvari u životu, a samo pojačavamo stresnu situaciju. U tom slučaju vam može pomoći sledeće: zatvorite oči, prekrijte ih rukama i mislite na nešto lepo. Nekoliko minuta sanjarenja je dovoljno.

Umirujuća muzika

Svako od nas je doživeo povoljan uticaj muzike. Posebna muzika za opuštanje ima ritam od 60 udaraca po minutu, što je posebno umirujuće za srce.

Opuštajući mirisi

Naše čulo mirisa direktno je povezano sa centrom za osećaje u mozgu. Za opuštanje koristite eterična ulja od bosiljka, lavande, matičnjaka ili sandalovine.

Izvor: zena.hr

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.