Sve što treba da znate o laserskom podmlađivanju kože lica i vrata

Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Nov.2014, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve što treba da znate o laserskom podmlađivanju kože lica i vrata

Piše: dr Branislava Gajić

lekar specijalista dermatovenerologije

Lasersko podmlađivanje kože lica i vrata je intervencija namenjena uklanjanju i ublažavanju tragova koje vreme i način života ostavlja na nama, što kao rezultat ima podmlađen izgled, ujednačen ten i blistavu, zategnutu kožu.

Rejuvenacija (podmlađivanje) se radi kombinacijom laserskog pilinga i dodatnog termalnog dejstva na dublje slojeve kože. Laserskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << pilingom deluje se na površinski sloj kože i uklanjaju pigmentacije, plići ožiljci, proširene pore, sitne bore, fleke od akni – površinske nepravilnosti na koži. Sem toga, svetlost ima stimulišući efekat na stvaranje novog kolagena, a stara i umorna koža postaje čvršća i svežija, uz ujednačen ten.

Izolovani laserski piling može se raditi i u terapijske svrhe, za uklanjanje površinskih ožiljaka nastalih nakon akni, površnih hiperpigmentacija i keratoza. U slučajevima problematičnog tena i akni laserski puls toplotnom energijom uklanja bakterije u koži, a nakon intervencije znatno manje se nakupljaju nečistoće, jer su pore sužene. Ovim se olakšava nega lica, a istovremeno se smanjuje potreba za čišćenjem.

Pre intervencije obavezan je pregled dermatologa, u cilju procene stanja kože i određivanja vrste intervencije. Rejuvenaciju je moguće raditi na celom licu i vratu, ili na delovima na kojima postoji problem, kao i na dekolteu i rukama.

Broj intervencija zavisi od stanja kože i promena koje postoje, kao i od toga šta se želi postići, a uglavnom se radi do šest.

Intrevencija je bezbedna, a oporavak je brz. Nije bolna, a tokom intervencije se koristi i sistem hlađenja, koji potpuno uklanja potrebu za lokalnim anestetikom čak i kod najosetljivijih osoba.

Posle tretmana može se javiti blago crvenilo koje kratko traje, a rezultat i dužina oporavka kože zavise od broja laserskih prelaza i vrste intervencije. Što je više prelazaka i dublji piling i dejstvo na kolagen, rezultat tretmana je bolji, ali je i nešto duži oporavak.

Brz oporavak intervenciju čini idealnom za današnji tempo života – neposredno posle pilinga koža postaje zategnuta i ima bolji tonus, a pilingom joj se daje svežina.

Nakon tretmana, obavezno je korišćenje krema sa visokim zaštitnim faktorom, uz nastavak nege koju će preporučiti naši dermatolozi, shodno tipu kože i načinu života.

Nakon intervencije nastavlja se stvaranje novog kolagena i njegova redistribucija, tako da se maksimalni efekat vidi posle dva do četiri meseca.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.