Izvor: Lepota i zdravlje, 22.Apr.2016, 16:11 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Sočni i meki: Uštipci s jabukama
Foto: Instagram / just__stac Sastojci: – 2 kisele jabuke srednje veličine – 1,5 kašika ulja – 2 vanil-šećera – 220 g mekog brašna – 2 jajeta – 50 ml jogurta – 100 ml mleka – 1/2 kašike cimeta – 1/2 praška za pecivo – 3 kašike šećera – ulje za prženje – 50 g šećera u prahu za posipanje Priprema: 1. Umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom, pa dodati mleko i jogurt. 2. Posebno sjediniti brašno s praškom za pecivo i cimetom, te dodati u smesu od jaja i uzmešati >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << žicom. 3. Jabuke oguliti, očistiti od koštica i peteljki, pa izrendati na krupno rende. Dodati ih u smesu i polako promešati. 4. U šerpi zagrejati ulje. Kašikom vaditi pripremljenu smesu i spuštati je u vrelo ulje. Uštipke pržiti s obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da bi upila suvišu masnoću. Sačekati da se prohlade pa posuti šećerom u prahu.
Nastavak na Lepota i zdravlje...