Skinula se gola na ulici i uradila ovo

Izvor: B92, 11.Sep.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skinula se gola na ulici i uradila ovo

Htela je da pokaže da je svaki naš organ podjednako dragocen.

Ejmi Pens-Braun je feministički pisac i aktivista akcija o gojaznosti, pa je u to ime odlučila da se na ulicama američkog grada Bojs skine u donji veš i pokaže kako su svi naši organi podjednako dragoceni.

"Stojim za svakoga ko se bori za sopstveno samopoštovanje, poput mene. Za podršku, nacrtajte srce na mom telu" pisalo je na kartonu pored nje.

Na veliko iznenađenje, odziv građana je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio neverovatno veliki. Neki su joj se zahvaljivali, govoreći da je vrlo hrabra, dok su neki od njih plakali, dirnuti prizorom.

Na ovaj gest se odlučila jer je bila inspirisana akcijom jedne mlade devojke koja je na ulicama Londona stajala, takođe u donjem vešu, želeći da širi ljubav.

S početka je mislila da će je policija oterati, ali nijednu neprijatnu situaciju nije imala. Pogledajte kako su ljudi reagovali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.