Seks na 18. mestu: Šta je neophodno za srećan brak

Izvor: Lepota i zdravlje, 22.Okt.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seks na 18. mestu: Šta je neophodno za srećan brak

Početak svake veze uvek je prepun strasti, ali posle nekoliko godina svaki par se zapita gde je ta strast nestala. Ne brinite, nije sve u strasti i seksu – sudeći po novom istraživanju u kojem je učestvovalo 2000 bračnih parova. Svi učesnici u braku su minimum deset godina.

Rezultati ove studije kažu da je za kvalitetan i srećan brak najvažnija iskrena komunikacija. I to je prvi savet svim mladim parovima koji misle da je bilo šta drugo, posebno seks, ključan za uspeh.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << />
Iznenađujuće, dobar seksualni život našao se tek na 18, od mogućih 20. faktora. Daleko ispred njega su strpljenje, poštenje, poštovanje i vernost.

Na drugim mestu nalazi se kompromis, a sledi ga istrajnost, uprkos teškim vremenima i svim preprekama. Samo jedan odsto ispitanika insistirao je na tome da je dobar seksualni život ključ sreće.

Na listi su se našli i saveti da je važno uvek zadržati smisao za humor i biti nasmejan, te kako nikada ne treba otići na spavanje dok ste u svađi, odnosno da probleme uvek morate rešavati izvan spavaće sobe.

Među neobičnim savetima našli su se i oni da se uopšte ne treba venčavati, imati decu ili da je najvažnije ne dopustiti porodici da se meša u bilo kakve odluke. Po pitanju zasnivanja porodice mnogi savetuju da je pametnije imati decu tek nakon što se “slože sve kockice” odnosno obezbedi materijalna sigurnost.

Izvor: Tportal

M.K.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.