Schwarzkopf Taft Shine lak za kosu

Izvor: MrsFoxy.com, 30.Nov.2015, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Schwarzkopf Taft Shine lak za kosu

Čini mi se da su lakovi za kosu zapostavljeni kada su recenzije na blogovima u pitanju. Lak za kosu je neizostavni preparat sa stilizovanje kose, ali pošto može napraviti dosta problema, moramo biti pažljive sa izborom. Zato sam rešila da napišem nešto više na temu laka za kosu i podelim sa vama oduševljenje Schwarzkopf Taft Shine lakom koji godinama koristim.




Na tržištu postoji široka paleta lakova za kosu i zaista nije lako odabrati pravi. Lak za kosu treba >> Pročitaj celu vest na sajtu MrsFoxy.com << birati spram potreba i kvaliteta vaše kose. Morate obratiti pažnju da li je lak za suvu, oštećenu, kovrdžavu kosu, debelu ili tanku dlaku, pa tek onda birati stepen učvršćivanja. Takođe, obratite pažnju na vaše teme - ukoliko je osetljivo kao moje, izbor laka za kosu vam je sužen. Nepravilnim izborom laka za kosu može doći do lepljenja i kidanja dlake, alergijske reakcije, pa čak i opadanja kose. Dobar lak za kosu treba da je učvrsti, ali ne da je ulepi i oteža. Takođe, ne sme da iritira teme i mora da se u potpunosti rastvori i skine prilikom pranja kose. Naravno, sve ovo važi za regularnu upotrebe laka za kosu, dok za specijalne prilike i svečane frizure postoji trik za skidanje laka koji ću vam u nastavku recenzije otkriti.









Imam tu nesreću da sam alergična na većinu lakova za kosu. Moje osetljivo teme reaguje burno, svrbi me i otpadaju mi krupne pločice kože sa temena. Uplašena efektom, počela sam da izbegavam lak za kosu. Međutim, kako kao svaka žena želim da imam postojanu frizuru, a moja kosa je neposlušna i valovita, pre par godina počela sam da isprobavam sve lakove za kosu redom. Da, zaista redom, onaj koji mi nije odgovarao prosledila bih mami, pošto je ona imala period kada je svakodnevno koristila lak za kosu. Nakon nekoliko promašaja probala sam Taft i ostala mu verna do dana današnjeg. Moj izbor pao je na Ultra Strong varijantu sa dijamantskim sjajem (tako se reklamirao pre par godina, dok mu nisu promenili ambalažu). 


"Sjaj poput milion dijamanata - ultra jak lak za kosu. Taft Shine formula sa efektom laminacije pruža Vašoj kosi i do 50% više sjaja u odnosu na ne tretiranu kosu. Za učvršćivanje tokom 24h bez slepljivanja i ostataka u kosi. Ne otežava kosu, pomaže u zaštiti od isušivanja. Specijalna ojačavajuća formula učvršćuje kosu i pomaže u zaštiti od UV zraka."









Nakon upotrebe Taft laka moja kosa je sjajna, mekana na dodir, a teme mi je mirno i bez iritacije. Kosu mogu da očešljam, a frizura mi ostaje postojana do sledećeg pranja. Ne dešava mi se ružno iskustvo da mi se tokom noći pramen kose "prelomi" i "izvrne". Prilikom češljanja četka ne zapinje i kosa mi se ne lomi, a nakon aplikacije lak se osuši na kosi za dva minuta. Učvršćivanje je odlično, bilo da ga koristim na tek isfeniranoj kosi ili da želim da smirim i predupredim sitne pramenčiće koji ispadaju sa strane kada podignem kosu. Moram još jednom da napomenem da je moja kosa gusta, debele dlake i veoma "neposlušna". Ukoliko želim da je maksimalno "ukrotim i učvrstim", kada pravim punđu na primer, naprskam malo veću količinu laka. Uveče kosu lako rasčešljam, frizura je postojana ceo dan, a prilikom pranja uklonim sve ostatke laka bez problema. Za mene je Taft Shine Ultra Strong savršen izbor za regularno učvršćivanje kose.


Lak za kosu prskajte u kratkim mlazevima na 20-30 cm od kose. Za volumen bolje odaberite penu za postizanje volumena iz korena, umesto laka za kosu. Prskanje laka za kosu direktno na koren zarad volumena izbegavajte. Nikako nije dobro zapušavati pore na koži temena i iritirati teme bez potrebe. Postoji veliki dijapazon proizvoda za volumen koji će savršeno odraditi posao za koji su namenjeni.


Kako da skinete višak laka za kosu i nakon svečane frizure?


Prvi put su me pošteno "ulepili" za venčanje. Nije bilo bitno kako ću da skinem lak, samo da frizura stoji, blesavo žensko. Kada sam skinula ukosnice shvatila sam da imam ukovrdžanu, ulepljenu kosu. Počela sam da je perem do besvesti i potrošila čitavu bočicu šampona da bih se rešila laka za kosu. Ovo je jedna od uspomena koje mnoge žene dele nakon svoje svadbene frizure. Kako mi nije padalo na pamet da ponovim isto iskustvo, rešenje sam potražila na netu. Trik je u tome da na suvu, nalakiranu kosu nanesete veću količinu šampona za kosu, jačeg po mogućstvu i trljate deset minuta. Potom, kosu operite normalno kao i inače. Verujte mi da ovaj trik 100% pali, isprobala sam ga u više navrata i rešio me je goleme muke. Samo je bitno da je šampon jak, sa SLS-om, da stavite punu šaku i nežno trljate kosu između prstiju kako biste skinule lak bez oštećenja dlake.




Sastav:
Dimethyl Ether, Alcohol denat, Aqua, Styrene/Acrylates Copolymer, Aminomethyl Propanol, Triethyl Citrate, Niacinamide, Panthenol, Parfum, Benzoic Acid, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamai, Linalool, Citronellol, Geraniol, Benzyl Alcohol.






Zapremina:
250ml




Cena:
oko 360din






Da li ste probale Schwarzkopf Taft lak za kosu i, ako jeste, kakvo je vaše iskustvo?


Koji lak za kosu koristite i koji biste preporučile? 






Kiss,
Mrs Fox


Nastavak na MrsFoxy.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MrsFoxy.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MrsFoxy.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.