Saveti francuske ishrane za vitku liniju

Izvor: Lepota i zdravlje, 19.Avg.2014, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti francuske ishrane za vitku liniju

Francuskinje su poznate po svojoj vitkoj liniji, ali uprkos tome ne gladuju i umeju da uživaju hrani. Sigurno se pitate kako je moguće da jedu što god žele i uprkos tome ostanu u formi.

Tajna Francuskinja je u tome što znaju određene trikove kojih se čvrste pridržavaju, a koji nemaju veze sa izgladnjivanjem, dijetama i preteranim vežbanjem. One jednostavno praktikuju praktične savete vezane za ishranu uz koje lakše mogu da upravljaju svojom težinom.

1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << Jedite pravu hranu

Jedan od najvažnijih saveta iz francuske ishrane je taj da je naglasak na pravoj hrani. Zaboravite na industrijski prerađene namirnice i nezdrave slatkiše i grickalice. Francuzi izbegavaju čips, krekere i ostale pakovane namirnice. Naime, takve namirnice sadrže samo prazne kalorije i nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Ako požele da jedu picu ili hamburger neće otići u restoran brze hrane, već će otići kući i sami ih pripremiti. Ako želite da jedete kao Francuskinja, birajte zdrave namirnice, a izbegavajte prerađenu hranu punu štetnih hemikalija i konzervansa.

2. Mnogo voća i povrća

Još jedna od francuskih prehrambenih navika je ta da voće i povrće čine glavni deo njihove ishrane. Francuskinje kombinuju voće i povrće u svim svojim obrocima jer znaju da ono ima malo kalorija a puno je vitamina i drugih nutrijenata.

3. Pijte puno vode

Francuskinje znaju koliko je hidratacija važna za održavanje optimalne telesne težine stoga je piju u velikim količinama. Isto tako, znaju da je voda neophodna za blistavu kožu, bolju probavu i ceo niz drugih zdravstvenih pogodnosti. Svaki dan popijte barem osam čaša vode, posebno ako želite da smršate. Pijte vodu i pijte je često.

4. Praktikujte kontrolu porcija

Jedna od dobro čuvanih tajni francuske ishrane je da oni jedu sve, šta god požele pa čak i slatkiše, ali u ograničenim količinama. Francuskinje uvek paze na količinu unetih namirnica i nikad se ne prejedaju, a ipak jedu šta god žele i upravo je u tome njihova tajna.

5. Jedite celovite žitarice

Lagali bismo kada bismo rekli da Francuzi ne jedu hleb. Francuzi jedu mnogo hleba, ali paze da je reč o svežem i celovitom proizvodu. Hleb se u Francuskoj priprema od sveže mlevenog integralnog brašna. Važno je uvek, umesto rafiniranih proizvoda, birati celovite namirnice od integralnog brašna koje sadrže puno vlakana. Uz celovite namirnice duže ćete se osećati sito, unećete manje kalorija i lakše ćete upravljati svojom težinom.

6. Mudro birajte masnoće

U javnosti se često ističe da je gojaznost povezana sa prekomernim unosom masnoća, pa je uvreženo mišljenje da su masnti loše za naše zdravlje. Nova istraživanja su pokazala da su umerene količine masnti dobre za zdravlje te da i zapravo pomažu kod mršavljenja. Francuskinje to znaju i upravo iz tog razloga uključuju masnti u svoju ishranu. Maslinovo ulje je odličan primer zdravih masnoća i svakako bi trebalo da ga uključite u svoju svakodnevnu ushranu. Takođe, neke namirnice poput lana, avokada i orašastih plodova sadrže izuzetno zdrave masti pa imajte to na umu.

7. Uživajte u svakom zalogaju

I najvažniji savet iz francuske ishrane je taj da Francuzi istinski uživaju u životu i u hrani. Oni čak i najobičniji sendvič pripremaju i jedu s ljubavlju. Pošto je ponekad teško odoleti slatkim iskušenjima, Francuzi jedu i slatkiše i grickalice ali samo povremeno. Tada uživaju u apsolutno svakom zalogaju i ne osećaju grižu savesti zbog toga.

Izvor: Zena.hr

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.