Šarene i ukusne: Prolećne kocke

Izvor: Lepota i zdravlje, 03.Maj.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarene i ukusne: Prolećne kocke

Foto: Bakini slatkiši Sastojci: Za koru: – 4 jajeta – 200 g šećera – 3 kašike brašna – 2 kašike mlevenih badema – 1 vanil-šećer Za fil I: – 1 puding od čokolade – 3 kašike šećera – 3 dl mleka – 125 g putera Za fil II: – 300 g malina – 100 g šećera – 10 g želatina u prahu Za dekoraciju: – 200 g marcipana – zelena i crvena prehrambena boja – 180 g džema od višanja Priprema: Kora: 1. Belanca razdvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << šećer i vanil-šećer muteći sve vreme. 2. U sneg od belanaca dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći. Na kraju dodati brašno i bademe pa polako promešati varjačom. 3. Pravougli pleh prekriti papirom za pečenje pa razliti u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa preseći uzdužno na tri dela. Fil II: 1. U šerpu sipati 2 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti puding od čokolade sa preostalim mlekom pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. 2. Puter penasto umutiti te dodati u ohlađeni puding i izmiksati. Fil II: 1. Maline usitniti u blenderu pa sjediniti sa šećerom i kuvati dok masa ne proključa. Skloniti sa ringle. 2. Želatin pripremiti po uputstvu sa pakovanja i umešati u toplu smesu od malina. Ostaviti da se ohladi i počne da želira. Tokom mirovanja povremeno promešati. Finalni postupak: 1. Prvu koru premazati čokoladni filom pa prekriti drugom korom. Zatim naneti fil od malina i završiti sa trećom korom. 2. Gornju koru premazati sa malo džema od višanja. 3. U malo marcipana dodati crvenu a u veći deo zelenu prehrambenu boju i mesiti dok se ne dobije ujednačena nijansa. Potom zeleni marcipan istanjiti pomoću oklagije između dva papira za pečenje a od crvenog oblikovati cvetiće. Istanjenim zelenim marcipanom prekriti gornju koru kolača. 4. Sačekati da se kolač stegne pa ga iseći na kocke i dekorisati cvetićima.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarene i ukusne: Prolećne kocke

Izvor: Svet, 03.Maj.2016

Foto: Bakini slatkiši Sastojci:. Za koru:. – 4 jajeta. – 200 g šećera. – 3 kašike brašna. – 2 kašike mlevenih badema. – 1 vanil-šećer. Za fil I:. – 1 puding od čokolade. – 3 kašike šećera. – 3 dl mleka. – 125 g putera. Za fil II:. – 300 g malina. – 100 g šećera. –...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.