Recept ruskog akademika protiv starenja i bolesti

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2016, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept ruskog akademika protiv starenja i bolesti

Kad su kod akademika Aleksandra Aleksandroviča Mikulina, čuvenog ruskog aviokonstruktora, tvorca turboreaktivnih motora, počeli problemi sa zdravljem, on je započeo razradu metoda koje bi omogućile dug i ispunjen život.

Akademik Mikulin stvorio je gimnastiku koja se sastoji od jednostavnih vežbi, odnosno udaranja petama o pod.Ova tehika efikasno poboljšava cirkulaciju krvi, sprečava začepljenje vena i normalizuje krvni pritisak.

Takođe, poboljšava >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se rad mozga: od osećaja težine u glavi, i bolova, ne ostaje ni traga. Vežbe ruskog naučnika za čišćenje krvnih sudova pomogle su hiljadama obolelih od varikoznih vena.

Ova gimnastika je posebno korisna za ljude koji su, na svom radnom mestu, primorani da sede ili stoje duže vreme. Preporučljive su, čak, i onima kojima je zabranjeno trčanje ili brzo hodanje.

Njegova metoda je vrlo jednostavna - treba se podići na prste tako da su pete uzdignute od poda 1 cm, a onda se naglo spustiti, osetivši laki udar, kakav se oseća pri brzom hodu ili trčanju.

Posle tridesetak vežbi, koje se izvode po jedna u sekundi, sledi pauza 5-10 sekundi.

Vežbe mogu da se obavljaju bilo gde, u kući ili prilikom šetnje, nekoliko puta dnevno. Ne treba podizati pete više od 5 cm, jer bi to, umesto pozitivnog učinka, dovelo do nepotrebanog stresa i umora u stopalima.

Prema mišljenju profesora Mikulina, ove vežbe održavaju organizam u dobroj formi, odlažu starenje, izbacuju oksidanse i dobra su preventiva protiv tromboflebitisa, infarkta miokarda i šloga.

Sudeći po tome da je ovaj naučnik za života ušao u legendu zbog svog čeličnog zdravlja, o kome je počeo da brine tek kada ga je, posle pedesete, na to naterao srčani udar, nije na odmet isprobati njegovu metodu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.