Premijera predstave Hotel Evropa u BDP

Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Jan.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave Hotel Evropa u BDP

U petak, 30.1.2015 u Beogradskom dramskom pozorištu, premijerno će se izvesti predstava ”Hotel Evropa”. Komad „Hotel Evropa“, koji je napisao i režira Siniša Kovačević premijerno će biti izveden na Sceni „Rade Marković“ 30. januara 2015. godine, a prva repriza dan posle toga 31. januara 2015. godine. Najnoviju predstavu moći ćete da pogledate i 2. februara, karte su u prodaji na biletarnici BDP a možu se naručiti i online . Ova tragikomedija Siniše Kovačevića nikada nije izvođena, smeštena je u 1980. godinu u hotel, zapravo pansion, “Evropa”. “Junaci pozorišnih drama Siniše Kovačevića duboko su zagledani u vreme u kojem traju i opstaju u koje ih je pozicionirao njihov autor. Bilo da je u pitanju vreme prošlo, sadašnje ili pak vreme buduće; konkretni prostor (stvarnosni), snovidni ili prostor mitski, Siniša Kovačević svoje poetičke i dramaturške zamisli ostvaruje visokim artističkim sredstvima, autorski akribično do najsitnijih detalja, pa su otuda i rezultati veoma dobri”. (Mirko Žarić, pogovor: Siniša Kovačevič, “Drame”, SKZ 2009) Autorsku ekipu čine scenograf Miodrag Tabački, kostimograf Jelena Stokuća i kompozitor Kristina Kovač. Uloge tumače članovi ansambla i penzioneri našeg teatra: Slobodan Boda Ninković, Mateja Popović, Danica Ristovski, Jelena Čvorović Paunović, Nebojša Ljubišić, Boris Radmilović, Dragoslav Ilić, Dobrila Ilić, Azra Čengić, Zoran Simonović, Zoran Đorđević i Slađana Vlajović.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

"Hotel Evropa" - azil za usamljene duše

Izvor: RTS, 30.Jan.2015

Na sceni "Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta, večeras je premijera drame "Hotel Evropa" Siniše Kovačevića u režiji samog pisca. Komad nastao 1979, nije ranije izvođen. Zanimljivo je da u predstavi glume i penzioneri koji više od deset godina nisu bili na sceni. Najmlađi u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.