Predlog za ručak: Rolovani pileći bataci

Izvor: Lepota i zdravlje, 23.Sep.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Rolovani pileći bataci

Foto: Dobra hrana Sastojci: - 4 veća bataka sa karabatakom - 4 lista praške šunke - 150 g kačkavalja - 1/2 crvene paprike - 3 dl juneće supe - 1 manja glavica karfiola - 3 jajeta - 150 g brašna - prezli po potrebi - mešavina začina - ulje, so Priprema: 1. Pileće batake sa karabatakom uzdužno zaseći oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju, vodeći računa da se kožura ne ošteti kako bi se dobile šnicle. 2. Šnicle istanjiti preko najlon kese tučkom za meso i začiniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << po ukusu. 3. Kačkavalj i crvenu papriku iseći na štapiće. 4. Šniclu položiti na radnu površinu tako da kožurom bude okrenuta nadole. Prekriti je listom praške šunke i staviti po dva štapića sira i paprike. Bočne stranice šnicle malo saviti ka unutra da sir ne iscuri te pažljivo urolovati i uvezati kuhinjskim koncem. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica. 5. Rolnice ispeći na vrelom ulju da porumene, a zatim dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. 6. Karfiol iskidati na cvetove i kratko blanširati u slanoj vodi. 7. Blanširani karfiol uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ga na vrelom ulju dok ne porumeni. 8. Rolovane batake poslužiti uz pohovani karfiol. Probajte i… Tri recepta za odlična jela s pilećim batacima

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.