Predlog za ručak: Mediteranska piletina

Izvor: Lepota i zdravlje, 08.Feb.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Mediteranska piletina

Ukoliko vam je dosadio klasičan ukus piletine vreme je da ga obogatite ukusima sa Mediterana. Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: - 4 pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju - maslinovo ulje - so, biber - 1 kašika putera - 4 kašičice višenamenskog brašna - 1 konzerva kondenzovanog mleka (350ml) - 2-3 kašike svežeg vlašca - 1 šolja feta sira Priprema: 1. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Nauljite malo pileća prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite. 2. Spustite piletinu u tiganj >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << kad bude vruć. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim. 3. Rastopite puter u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut. Postepeno dodajte mleko mešajući stalno. 4. Umešajte vlašac i smanjite vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno. 5. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi. 6. Kašikom prelijte sos preko piletine. Možete napraviti i dodatnu količinu sosa ako volite sa više sosa. Napomena: - Kondenzovano mleko možete naći u supermarketima ili ga napraviti sami.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog za ručak: Mediteranska piletina

Izvor: Svet, 08.Feb.2016

Ukoliko vam je dosadio klasičan ukus piletine vreme je da ga obogatite ukusima sa Mediterana.. Foto: Guliver/Thinkstock.. .. Sastojci:. – 4 pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju. – maslinovo ulje. – so, biber. – 1 kašika putera. – 4 kašičice višenamenskog brašna. – 1 konzerva...

Nastavak na Svet...

Predlog za ručak: Goveđi gulaš na bavarski način

Izvor: Lepota i zdravlje, 09.Feb.2016, 13:12

Foto: Guliver/Thinkstock Sastojci: - 400 g crnog luka - 1 šargarepa - 4 veća krompira - 1 kg govedine - 4 kašike putera - so, biber - 2 kašike koncentrata paradajza - 1 kašika crvene mlevene paprike - pola kašičice mlevenog kima - 600 ml bujona - 4 kašike naseckanog peršuna - malo muskatnog...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.