Izvor: Lepota i zdravlje, 31.Maj.2016, 12:11 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za ručak: File u testu
Foto: Dobra Hrana Sastojci: – 400 g lisnatog testa – 1 veći svinjski file – 1 glavica crnog luka – 400 g mlevene junetine – 200 g šampinjona – 2 jajeta – 0,5 dl neutralne pavlake – prstohvat belog luka – 5 kašika ulja – mešavina začina, biber Priprema: 1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove. 2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. 3. Kada meso omekša, dodati šampinjone, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << neutralnu pavlaku, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstati dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. 4. U ohlađen fil dodati jaje i promešati. 5. Svinjski file začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju sa svih strana. Uz povremeno dolivanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša. 6. Dinstani file izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se ohladi. 7. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
Nastavak na Lepota i zdravlje...