Predlog za ručak: Džepići sa sirom

Izvor: Lepota i zdravlje, 28.Apr.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Džepići sa sirom

Foto: Dobra hrana Sastojci: – 1 veći svinjski file – 100 g gaude – 1 glavica crnog luka – 2 čena belog luka – 1 kašika seckanog peršuna – 2 dl belog vina – 2 dl juneće supe od kocke – 2 kašike senfa – 250 g šampinjona – 1 kašika gustina – 4 kašike ulja – 500 g mladog graška – 50 g putera – 1 kašika seckane mirođije – mešavina začina, biber Priprema: 1. Gaudu iseći na kocke (1×1 cm), crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Krupnije šampinjone >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << iseći na listove a sitnije ostaviti u komadu. 2. Svinjski file očistiti od masnoće i iseći na medaljone debljine 1,5 cm. 3. Medaljone poprečno zarezati po sredini kako bi se napravio džep za punjenje. Zatim u svaki džep staviti kocku gaude i pričvrstiti čačkalicom. 4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati meso, te i njega kratko propržiti. Dodati beli luk, senf, naliti vinom i junećom supom, te dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. 5. Pred kraj dinstanja dodati šampinjone i začine po ukusu. 6. Kada pečurke omekšaju, posuti ih gustinom i prokuvati dok se umak ne zgusne. 7. Mladi grašak kratko blanširati u slanoj vodi, procediti ga od suvišne tečnosti i propržiti na malo putera. Dodati mirođiju, začine po ukusu i promešati. 8. Gotovo jelo poslužiti uz prilog od mladog graška.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.