Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Avg.2015, 12:37 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za nedeljni ručak: Bečka šnicla po originalnoj recepturi
Foto: Gulliver/Thinkstock Sastojci: - 4 svinjska kotleta bez kostiju - So i sveži crni biber - Pola šolje brasna (tip 500) pomešano sa 1 kafenom kašičicom soli - 2 jajeta lagano umućena - ¾ šolje prezli Priprema: 1. Svinjske kotlete staviti između dva lista kuhinjskog papira i izlupati ih sa kuhinjskim čekicem do debljine od pola centimetara. 2. Obe strane posoliti i pobiberiti. 3. Pripremiti brašno sa solju, jaja i prezle u tri plitke posude. Uvaljati kotlete u brašno, jaja i prezle, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << obuhvatajući obe strane i ivice svakog komada. Pripaziti da prezle ne uđu u meso. Lagano protresti i skinuti visak prezli. Takve šnicle ne treba ostavljati dugo u premazu (sa jajima i prezlama) jer neće biti hrskave- zato peći momentalno. Pročitajte još…Rolovane šnicle punjene povrćem 4. Uveriti se da li je ulje dovoljno vruće. Koristiti toliko ulja da šnicle “plivaju” u njemu. 5. Šnicle peći oko 4-5 minuta sa obe strane, dok ne dobiju zlatno braon boju. Nakon toga, pažljivo ih preneti na tanjir koji je obložen sa papirinim salvetama. 6. Poslužiti sa kriškama svežeg limuna i peršunom ili sa sosom po vašem izboru. Servirati uz pomfrit ili salatu od krompira i luka. Ostale predloge za nedeljni ručak pogledajte OVDE.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Vikend poslastica: Zasladite se velikim Oreo biskvitom
Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Avg.2015
Foto: Gulliver/Thinkstock Sastojci: 1 šolja putera, mekog 1-1/2 šolje secera 2 jaja 2 kafene kašičice ekstrakta vanile 4 šolje brasna ¾ šolje kakaoa 2 kafene kašičice sode bikarbone ½ kafene kašičice soli 1 šolja vode 1 šolja mlaćenice Recepte za naše omiljene poslastice potražite OVDE. Fil: 250...