Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Maj.2015, 08:29 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Prebranac s dimljenim šaranom
Potrebno je: - 1 kg pasulja tetovca, 1 kg crnog luka, dimljeni šaran, so, biber, aleva paprika i lovorov list. Priprema: - Pasulj najpre potopite u vodu (nema pravila koliko u njoj treba da bude, nekad mu je dovoljno tri sata, a ponekad mu je potrebna i cela noć!). - Potom ga kuvajte oko sat i po (toliko je dovoljno da se pasulj skuva a da zrna ostanu cela!). - Nakon toga iseckajte crni luk (ukoliko volite, možete dodati i jedan praziluk!) i prodinstajte ga na malo ulja. - U njega dodajte so, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << biber, alevu papriku, sušenu ljutkastu papriku i lovorov list. - Izdinstani luk i obaren pasulj sjedinite u plehu odgovarajuće veličine i zapecite u rerni. - Potom ispecite dimljenog šarana, a imajte u vidu da se svi dimljeni proizvodi peku duplo kraće nego sirovi. - Poslužite ga uz pasulj. Recept: Nenad Ćirić, restorana “Šumatovac” Tekst: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić
Nastavak na Lepota i zdravlje...