Prebranac s dimljenim šaranom

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Maj.2015, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prebranac s dimljenim šaranom

Potrebno je: - 1 kg pasulja tetovca, 1 kg crnog luka, dimljeni šaran, so, biber, aleva paprika i lovorov list. Priprema: - Pasulj najpre potopite u vodu (nema pravila koliko u njoj treba da bude, nekad mu je dovoljno tri sata, a ponekad mu je potrebna i cela noć!). - Potom ga kuvajte oko sat i po (toliko je dovoljno da se pasulj skuva a da zrna ostanu cela!). - Nakon toga iseckajte crni luk (ukoliko volite, možete dodati i jedan praziluk!) i prodinstajte ga na malo ulja. - U njega dodajte so, >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << biber, alevu papriku, sušenu ljutkastu papriku i lovorov list. - Izdinstani luk i obaren pasulj sjedinite u plehu odgovarajuće veličine i zapecite u rerni. - Potom ispecite dimljenog šarana, a imajte u vidu da se svi dimljeni proizvodi peku duplo kraće nego sirovi. - Poslužite ga uz pasulj. Recept: Nenad Ćirić, restorana “Šumatovac” Tekst: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.